de cvp » Sâm Aug 25, 2012 9:36 am
Buna Ziua,
Sint un nou utilizator de R200S Pro, pe care acum incep sa-l descopar si cu care am o nelamurire. Mentionez ca i-am facut updateul la ultima versiune de firmware (2.5.6.0).
Playerul este legat cu un cablu HDMI la un receiver Yamaha. Stiind ca playerul nu decodeaza DTS, setarea audio in player am facut-o astfel: Iesire HDMI: RAW, lasand decodarea tuturor semnalelor audio in seama receiverului. Insa, cu aceasta setare playerul imi transmite catre receiver semnalul DTS, dar nu-mi transmite semnalul PCM (MP3). In receiver nu imi intra niciun semnal audio PCM (pot verifica acest lucru in receiver).
Modificand setarea audio Iesire HDMI pe LPCM sau pe Auto, lucrurile se modifica in sensul in care playerul transmite catre receiver semnal PCM indiferent daca filmul are banda audio PCM (MP3) sau DTS.
Mentionez ca nu am nicio problema cu semnalul audio Dolby Digital 2.0/3.2.1. Indiferent de setare (RAW/Auto), acest semnal este recunoscut si transmis catre receiver.
Cum se poate rezolva aceasta problema, in sensul in care sa nu mai trebuiasca sa modific setarile audio in functie de tipul semnalului (DTS/PCM)?
Va mai rog sa detaliati mai mult decat in manual semnificatia celor trei setari de efect surround.
Va multumesc pentru raspuns.
LE: Problema s-a rezolvat cu setarea "Auto", dar numai dupa o restartare a playerului.
Ramane intrebarea cu detaliile despre setarile "Efect surround"