[Rezolvat] 5.1 la R200S Pro

Chipset Realtek 1186DD, redare bluray 3D

[Rezolvat] 5.1 la R200S Pro

Mesajde CarpeDi3m » Sâm Mar 03, 2012 7:17 am

Buna

Tocmai mi-am cumparat un R200S Pro ca upgrade - inainte aveam un Verbatim Media Station. Am constatat insa ca si daca activez sunetul HD sau 5.1 din meniu, amplificatorul audio imi indica sursa stereo, nu surround. Am facut cateva teste cu filmele pe care le mai vazusem si stiam sigur ca sunt ca 5.1 si acum se aud stereo.

Conectarea e facuta dupa cum urmeaza:

Video: Egreat - cablu HDMI -> TV
Audio: Egreat - cablu digital optic -> AV surround receiver

S-a mai lovit cineva de problema asta?
CarpeDi3m
 
Mesaje: 3
Membru din: Dum Feb 26, 2012 2:13 pm

Re: 5.1 la R200S Pro

Mesajde Dan » Sâm Mar 03, 2012 7:21 am

ati facut setarile de la paginile 12-13 din manual?
Dan
 
Mesaje: 1884
Membru din: Sâm Feb 13, 2010 8:40 am

Re: 5.1 la R200S Pro

Mesajde CarpeDi3m » Sâm Mar 03, 2012 8:39 am

Nu stiam ce inseamna LPCM si nu am optiunea LPCM Multi Channel - acum am schimbat tot la RAW si acum merge, multumesc frumos!
CarpeDi3m
 
Mesaje: 3
Membru din: Dum Feb 26, 2012 2:13 pm

Re: [Rezolvat] 5.1 la R200S Pro

Mesajde cvp » Sâm Aug 25, 2012 9:36 am

Buna Ziua,
Sint un nou utilizator de R200S Pro, pe care acum incep sa-l descopar si cu care am o nelamurire. Mentionez ca i-am facut updateul la ultima versiune de firmware (2.5.6.0).
Playerul este legat cu un cablu HDMI la un receiver Yamaha. Stiind ca playerul nu decodeaza DTS, setarea audio in player am facut-o astfel: Iesire HDMI: RAW, lasand decodarea tuturor semnalelor audio in seama receiverului. Insa, cu aceasta setare playerul imi transmite catre receiver semnalul DTS, dar nu-mi transmite semnalul PCM (MP3). In receiver nu imi intra niciun semnal audio PCM (pot verifica acest lucru in receiver).
Modificand setarea audio Iesire HDMI pe LPCM sau pe Auto, lucrurile se modifica in sensul in care playerul transmite catre receiver semnal PCM indiferent daca filmul are banda audio PCM (MP3) sau DTS.
Mentionez ca nu am nicio problema cu semnalul audio Dolby Digital 2.0/3.2.1. Indiferent de setare (RAW/Auto), acest semnal este recunoscut si transmis catre receiver.
Cum se poate rezolva aceasta problema, in sensul in care sa nu mai trebuiasca sa modific setarile audio in functie de tipul semnalului (DTS/PCM)?
Va mai rog sa detaliati mai mult decat in manual semnificatia celor trei setari de efect surround.
Va multumesc pentru raspuns.

LE: Problema s-a rezolvat cu setarea "Auto", dar numai dupa o restartare a playerului.
Ramane intrebarea cu detaliile despre setarile "Efect surround"
cvp
 
Mesaje: 6
Membru din: Sâm Aug 25, 2012 8:45 am


Înapoi la Egreat R200S

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator